XVII. Opći sabor Mladež HDZ - najjačeg i najbrojnijeg stranačkog pomlatka u RH

Subota, 16 Prosinac 2023 17:12

XVII. Opći sabor Mladež HDZ - najjačeg i najbrojnijeg stranačkog pomlatka u RH

ZAGREB - XVII. Opći sabor Mladeži HDZ-a, najjačeg i najbrojnijeg stranačkog pomlatka u Republici Hrvatskoj, održan je u subotu, 16. prosinca 2023. godine, u Zagrebu u hotelu The Westin. XVII. Općem saboru nazočili su i izaslanici Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije: Antonia Špoljar, Gabrijela Cvitić, Nikola Kovačec, Ivan Rerih, Tomislav Embreuš i Mateo Puhalo. Općem saboru nazočili su i brojni stranački dužnosnici među kojima i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade RH te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni tajnik HDZ-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Krunoslav Katičić.

- Ovim saborom završava izborni proces u Mladeži. U njemu smo, što je najvažnije, pokazali zajedništvo, a ono će biti ključno u superizbornoj godini koja je pred nama! U prošlom smo mandatu obišli teren bezbroj puta, a sada ćemo još - više. I kamo god dođemo, jasno, glasno i uzdignutog čela ističemo nepobitnu činjenicu: ova je Vlada RH kroz niz poticajnih mjera, napravila za mlade daleko, daleko više nego bilo koja prije nje! Nikad veći broj mladih radi na neodređeno vrijeme, udvostručena je studentska satnica, financira se +34.000 kredita za mlade obitelji, a +180.000 mladih dobiva povrat poreza! Takve su mjere ključ sigurne budućnosti i mladih i Hrvatske! A naša je Mladež prepoznata i na europskoj i svjetskoj razini - imamo potpredsjednice i YEPP Teu Jerković i IYDU Juditu Emić, rekao je predsjednik Mladeži HDZ-a Maksimilijan Šimrak. 

- Mladi u HDZ-u nisu samo budućnost, nego i - sadašnjost! Jedino uključivanjem, a ne stavljanjem „na čekanje“, mlade ljude možemo motivirati na snažnije političko djelovanje. A to mi i činimo! Čestitam svima na uspješno provedenim izborima u MHDZ-u, novom/starom predsjedniku Šimraku, kao i novome glavnom tajniku Vedranu Ivankoviću. Ta je pobjednička ekipa politički stasala baš kod nas, u Gundulićevoj. A Zagrebu, koji se urušava pod nesposobnom i proturazvojnom gradskom vlasti možemosa, trebaju upravo mladi, obrazovani i energični ljudi - puni kreativnosti i odvažnosti. Zajedno, borimo se protiv tzv. Možemo i njihovih ništa boljih junior žetončića iz SDP-a, a na dobrobit našeg grada i svih Zagrepčanki i Zagrepčana! I šire, borimo se zajedno za  #SigurnaHrvatska, kazao je predsjednik HDZ-a Zagreb dr. sc. Mislav Herman. 

- Dr. Franjo Tuđman i dandanas je temelj našeg političkog djelovanja, HDZ je upravo ondje gdje ga je on vidio, kao što je i Hrvatska ondje gdje ju je on htio - u najužoj jezgri Europe i demokratskog Zapada! Prvi predsjednik i utemeljitelj HDZ-a prepoznao je povijesni trenutak & zajedno s hrvatskim braniteljima, nošenima zajedništvom i odlučnošću hrvatskog naroda, ostvario san o slobodi i samostalnosti! HDZ je predvodio svoj narod u svim ključnim procesima, počevši od rušenja komunizma & obrane i oslobođenja zemlje, pa tako i danas odlučno odgovaramo na sve izazove s kojima se suočavamo - vodeći računa o našim vrijednostima narodnjaštva, demokršćanstva, domoljublja i državotvornosti! Pred nama je izazovna godina u kojoj zajedničkim snagama moramo ostvariti nove pobjede kako bismo nastavili raditi na razvoju Lijepe Naše. A u tome će, siguran sam, veliki doprinos dati snažni i hrabri članovi Mladeži HDZ_a! Neka vam dr. Tuđman i hrvatski branitelji budu uzor i putokaz kako se voli Domovina, kako se snovi mogu ostvariti ako u njih istinski vjerujemo i za njih se svim srcem borimo, naglasio je zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved.

- HDZ je uvijek bila ona politička snaga koja je odrađivala najvažnije korake u hrvatskoj povijesti - od stvaranja države i njene obrane preko pristupanja NATO-u i Europskoj uniji pa do ulaska u Schengentski prostor i euro području. Danas se susrećemo s nečim što nazivam prvoloptaškim aktivizmom. Neki nude instant rješenja, a zapravo su potkapacitirani političari - koji će vas i napadati i vrijeđati, a ništa ostvarivog sami ne nude. Ali - morate ustrajati. Jer u politici je rad za opće dobro uvijek ispred svega. Nema brzog ostvarenja ciljeva i nema ničega preko reda. Naša Mladež ide naprijed jer sve bolje razumijete probleme u hrvatskom društvu. Imate znanje, volju i kapacitet, a mi "seniori" bit ćemo vam stalna potpora. Samo tako nastavite!, istaknuo je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. 
 
- Sigurna Hrvatska - ključna je to poruka iz naša dva dosadašnja mandata. Ponosni na svoja nedvojbena postignuća, zajedno na Izbore 2024. idemo po novu pobjedu, s kojom ćemo obnoviti povjerenje hrvatskog naroda ZA povijesni, 3. uzastopni mandat u Banskim dvorima! A politička stabilnost bila je preduvjet svih naših strateških ostvarenja i uspješnog kriznog upravljanja. Bez stabilnosti Hrvatska ne bi ostvarila gospodarski rast od 2,8%, po čemu smo u samome europskom vrh, bez nje ne bi bilo ni Pelješkog mosta ni Rafalea, bez nje ne bismo imali rekordni porast plaća & najvišu zaposlenost, a najnižu nezaposlenost ikad! Moderni suverenizam temelj je naše politike, što znači da koristimo sve prednosti članstva u Europskoj uniji i nikad čvršći međunarodni položaj RH i njen nikad veći utjecaj ZA poboljšanje života svih građana. Okrenuti budućnosti i suvremenim izazovima, istodobno njegujemo vrijednosti domoljublja, demokršćanstva i narodnjaštva, čvrsto usidreni u desnom centru, ondje gdje je nas je i postavio dr. Franjo Tuđman, naglasio je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. 
 
Na današnjem XVII. Općem saboru Mladeži HDZ-a u Nacionalni odbor izabrani su članovi Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i to predsjednica Mladeži HDZ-a Križevci Antonia Špoljar i Ivan Rerih. 
 
Zadovoljan provedenim unutarstranačkim izborima Mladeži HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji kao i na nacionalnoj razini je i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Sobota. 
Čestitam još jednom svim izabranim članovima i članicama Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije na čelu s našim novim predsjednikom Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Nikolom Kovačecom. Čestitam još jednom i ovom prilikom predsjedniku Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini Maksimilijanu Šimraku. Vjerujem kako će i u narednom razdoblju naša Mladež i na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini još jednom pokazati svoju snagu, a mi "seniori" i dalje ćemo im biti puna podrška i potpora. Čestitke svim izabranim članovima i članicama Mladeži HDZ-a, naglasio je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.
 
Poslijednja izmjena dana Subota, 16 Prosinac 2023 17:38

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica