24. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana

Nedjelja, 10 Prosinac 2023 13:16

24. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana

KOPRIVNICA – 24. godišnjica smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana obilježena je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća u nedjelju, 10. prosinca 2023. godine, u Koprivnici, kod središnjeg križa na Gradskom groblju „Pri Svetom duhu“.  Vijence je položila delegacija Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, predvođena predsjednikom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darkom Sobotom.

- Dr. Franjo Tuđman prvi je hrvatski predsjednik i utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice koji je ostvario dugogodišnji san hrvatskog naroda – samostalnu i demokratsku Hrvatsku. Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odajemo počast najzaslužnijem čovjeku za stvaranje naše države, koja je na temeljima, koje je naš predsjednik dr. Tuđman postavio 90-tih, ostvarila ključne nacionalne interese – članstvo u NATO savezu i Europskoj uniji, uvođenje eura i ulazak u Schengentski prostor. Cijeli život dr. Tuđmana svjedočanstvo je kako se za Hrvatsku može boriti bez obzira na pozicije koje nam je život namijenio. Nemjerljiv je doprinos u stvaranju samostalne i neovisne Hrvatske upravo prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice i stvaratelja temelja današnje suvremene i neovisne Republike Hrvatske. Vječno hvala za sva postignuća i ostvarenja dr. Tuđmana. Hvala i braniteljima na njihovom doprinosu u ostvarenju ciljeva Hrvatske u teškim vremenima i što su spremno stali uz dr. Tuđmana. Danas smo i moramo biti posebno sretni zbog svih uspjeha koje Hrvatska ima danas u političkom smislu na svim razinama – Hrvatska je danas jedna od stabilnih, jakih i moćnih europskih država, rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota.

Vijenac su položili i zapalili svijeće, uz predsjednika ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darka Sobotu, i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Damir Felak, predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić, predsjednik GO HDZ-a Đurđevac Rajko Gašparić, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“ Koprivničko-križevačke županije Krunoslav Vitelj, predsjednik Mladeži HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Nikola Kovačec te članovi stranke s područja Koprivničko-križevačke županije.

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 10 Prosinac 2023 13:22

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica