Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Koprivnici

Utorak, 03 Listopad 2023 15:31

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Koprivnici

KORPIVNICA – U službenom posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravio je u utorak, 3. listopada 2023. godine, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković te ministrice turizma i sporta Nikoline Brnjac.

U sjedištu Koprivničko-križevačke županije održan je radni sastanak sa županom Darkom Korenom, predsjednikom Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damirom Felakom te zastupnicima u Hrvatskom saboru Darkom Sobotom i Mišelom Jakšićem. Razgovaralo se o realizaciji velikih projekata od nacionalnog značaja koji se provode na području Podravine i Prigorja, kao što su izgradnja i rekonstrukcija II. kolosijeka željezničke pruge Križevci – Koprivnica – mađarska granica, izgradnji RCGO Piškornica i dionici brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački te aglomeracijama Koprivnica, Križevci i Đurđevac.

- Vjerujem da smo dokazali da vaši projekti imaju podršku ministarstava i cjelokupne Vlade, a posebno nas veseli što je krenuo projekt izgradnje dionice brze ceste što će biti značajan doprinos boljoj prometnoj povezanosti ovog područja. Čestitam vam i na ostalim kapitalnim projektima koje se završili ili ih provodite, a prvenstveno na povlačenju EU sredstava, što kao Županija, njezine institucije ili jedinice lokalne samouprave, poput Grada Koprivnice, čime ulažete u daljnji razvoj. Jučer sam prisustvovao potpisivanju ugovora za izgradnju centara za starije osobe, među kojima je i Centar za starije osobe Đurđevac, što je još jedan hvalevrijedan projekt na kojemu ste partner. Ovo je područje u koje se mnogo ulaže i vjerujem da ćete i u budućnosti nastaviti kvalitetno raditi na korist građana, za što vam dajemo punu podršku, naglasio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te dodao kako će projekt izgradnje brze ceste do Koprivnice biti realiziran do kraja 2030. godine i kako je potrebno do kraja riješiti svu dokumentaciju da bi se ishodile potrebne dozvole.

Nakon sastanka u Županijskoj upravi, predsjednik Vlade RH Plenković i ministri, kao i domaćini, sudjelovali su na konferencije „Hrvatska kakvu trebamo – Izazovna vremena i ženska snaga“ koju organizira Večernji list u suradnji s tvrtkom Podravka, a održana se u sjedištu Podravke u Koprivnici.

Uoči sastanka u sjedištu Koprivničko-križevačke županije, predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković te ministri, susreli su se i sa članovima Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici. 

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica