Održan XIX. Opći sabor HDZ-a

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/hdzkc/public_html/hdz-kckzz.com/images/XIX. Opci sabor HDZ-a lipanj 2022.

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/XIX. Opci sabor HDZ-a lipanj 2022.
Nedjelja, 12 Lipanj 2022 08:42

Održan XIX. Opći sabor HDZ-a

 

ZAGREB - XIX. Opći sabor HDZ-a održan je u subotu, 11. lipnja 2022. godine, u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Oko 1.750 izaslanika, među kojima je i 51 izaslanik iz Koprivničko-križevačke županije, izabralo je 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora HDZ-a. U Nacionalni odbor HDZ-a izabran je i predsjednik GO HDZ-a Koprivnica Ratimir Ljubić. 

Na XIX. Općem saboru predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predstavio je Izvješće o radu stranke od 2018. godine do danas.

- Lijepo je vidjeti koliko je HDZ snažan! S ponosom možemo utvrditi da smo gotovo 33 godine nakon osnutka, i dalje, i to uvjerljivo, najjača i najveća politička snaga u Hrvatskoj! Uporište za to su naši rezultati, a ovaj Sabor samo će se učvrstiti naše zajedništvo i pripremiti nas za sve izazove koji su pred nama. Ostavštinu dr. Franje Tuđmana baštinimo i dandanas, ona je naše polje i kamen-temeljac naše politike iu ovim izazovnim vremenima, s kojima se suočavamo s konceptom modernog suverenizma, rekao je predsjednik Plenković. 

XIX. Općem saboru HDZ-a nazočili su brojni dužnosnici, među kojima i novog predsjednika EPP-a Manfreda Webbera koji je upravo Zagreb odabrao za svoj prvi međunarodni posjet nakon što je došao na čelo najjače političke obitelji u Europskoj uniji, što potvrđuje koliko se danas Hrvatska i HDZ uvažavaju na europskoj razini. 

Na XIX. Općem saboru usvojen je i Program "HDZ i Hrvatska u četvrtom desetljeću samostalnosti" te Izmjene i dopune Statuta HDZ-a. U raspravi po ovim točkama sudjelovao je i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota koji je, između ostalog, istaknuo:

- Vlada RH na čelu s predsjednikom Plenkovićem podupirala je na području Koprivničko-križevačke županije brojne projekte, koji nisu samo važni na lokalnoj razini, već imaju i izniman značaj i na nacionalnoj razini. Prvenstveno se izdvajaju ulaganja u željezničku i cestovnu infrastrukturu te ulaganja u vodno-komunalnu infrastrukturu. U prošlom i aktualnom mandatu naše Vlade u Koprivničko-križevačkoj županiji ugovoreno je više od tri milijarde kuna europskih projekata. Ne možemo zaboraviti i mjere za očuvanje radnih mjesta u COVID krizi kroz koju je više od 13 tisuća radnika u Koprivničko-križevačkoj županiji dobilo naknade, za što je izdvojeno i više od 110 milijuna kuna.Izmjenama Zakona o financiranju lokalne samouprave, Koprivničko-križevačkoj županiji i našim tri grada i 22 općine povećani su prihodi za 63%, odnosno za više od 100 milijuna kuna. Na području Koprivničko-križevačke županije u tijeku je i najveći infrastrukturni projekt u željezničkom prometu, rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog željezničkog kolosijeka pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica, strateški projekt Vlade, vrijeme više od dvije milijarde kuna bez PDV-a, kojeg sufinancira EU s više od milijardu 800 milijuna kuna.Natječaj za radove dobio je turski konzorcij i radnici se već neko vrijeme nalaze na ovoj dionici i mi koji svakodnevno vozimo Podravinom i Prigorjem vidimo koliko ovaj projekt napreduje, koji će još bolje povezati ovaj kraj Hrvatske s ostatkom zemlje te dodatno pridonijeti i boljoj gospodarskoj povezanosti. Za tri projekta Aglomeracija, i to Koprivnica, Križevci i Đurđevac,

{gallery}XIX. Opci sabor HDZ-a lipanj 2022.{/gallery}

 

 

Poslijednja izmjena dana Nedjelja, 12 Lipanj 2022 09:15

Županijska organizacija HDZ-a Koprivničko - križevačke županije

Kontakt

J. Vargovića 1/II (drugi kat)

48000 Koprivnica